Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@04:54:58 GMT

خواص و فواید روغن دنبه برای سلامتی

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۱۹۸۶

خواص و فواید روغن دنبه برای سلامتی

به گزارش همشهری آنلاین، مصرف دنبه یا روغن حیوانی در غذا یکی از چالش‌های طب جدید و قدیم بوده است. به طوری که کارشناسان تغذیه استفاده مدام از روغن دنبه را عامل بیماری‌های قلب و عروقی می‌دانند و علمای طب سنتی بر عکس معتقدند که استفاده از دنبه باعث کاهش بیماری‌ها و از همه مهم‌تر لاغری می‌شود.

خواص و فواید روغن دنبه

۱- از خواص روغن دنبه لاغری و تناسب اندام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی دیگر از خواص روغن دنبه، درمان افسردگی است. برای شادابی پوست هم روغن دنبه غوغا می‌کند. مخلوط دنبه با خرما برای رفع کمر دردهای سیاتیکی و رفع درد مفاصل بسیار مفید است. با این وجود مصرف روغن دنبه برای افراد کم‌تحرک، سالمندان و بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.

۲- روغن دنبه باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب می‌شود، با وجود این، باید توجه داشت به دلیل داشتن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب‌ اشباع، افراط در مصرف آن برای بیماران قلبی و افراد دارای کلسترول بالا باید با احتیاط همراه باشد.

۳- روغن دنبه سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامین‌ها و اسیدهای چرب گیاهی است، چرا که غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوان‌سازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماری‌های مختلف می‌شود. 

۴- روغن دنبه خاصیت سم‌زدایی دارد و می‌توان از آن به همراه روغن حیوانی برای تنقیه و پاکسازی روده‌ها استفاده کرد.

۵- روغن دنبه غنی از اسیدهای چربی است که مستقیم توسط کبد جذب می‌شوند و به عنوان منبع انرژی بدن استفاده می‌شوند.

۶- روغن دنبه به استخوان‌سازی کمک فراوان می‌کند و استفاده از آن برای افرادی که دچار شکستگی استخوان شده‌اند مفید است و سبب جوش خوردن سریع استخوان‌ها خواهد شد. می‌توان از روغن دنبه در محل شکستگی به صورت استعمال موضعی بهره برد و یا به صورت خوراکی از آن استفاده کرد. از دیگر خواص روغن دنبه پیشگیری و درمان پوکی استخوان و رماتیسم است.

۷- مالیدن روغن دنبه به صورت سبب شفاف شدن پوست و رفع تیرگی‌های حاشیه صورت خواهد شد.

مضرات مصرف روغن دنبه

روغن حیوانی روغن جامد است و ما در طول روز مقداری از این چربی را همراه با گوشت - کره و خامه و... دریافت می‌کنیم پس نیازی به مصرف روغن حیوانی معروف نداریم. این نوع روغن‌ها دارای اسیدهای چرب غیراشباع هستند و برای بدن بسیار مضر و بیماری‌های قلبی به دنبال دارد. در بین انواع روغن‌ها، آنهایی که دارای اسیدهای چرب غیر اشباع بالای ۲۵ درصد و ترانس کمتر از ۵ درصد باشد مورد تایید نیست که روغن دنبه با توجه به این ویژگی‌ها از مضرترین روغن‌ها محسوب می‌شود. با اشاره به واضح بودن مضرات روغن‌های حیوانی و خصوصا دنبه، از آنجا که انسان سالم محور توسعه پایدار است و بارها از طریق رسانه‌ها و موسسات پزشکی این مسئله به مردم اطلاع‌رسانی شده ضروری است که مردم بدانند روغن دنبه در گروه روغن‌هایی قرار می‌گیرد که باید یک ضربدر قرمز روی آن کشید.

مصرف روغن دنبه برای افراد دارای اضافه وزن، کلسترول بالا و کسانی که تحرک کمی دارند، مضر است. به طور کلی، زیاده‌روی و مصرف نابجای روغن دنبه، در افرادی که ضعف معده و سوء هاضمه دارند، می‌تواند باعث صدمه و آسیب جسمی و روحی شود.

دیدگاه طب جدید درباره روغن دنبه

بر اساس نظر متخصصان تغذیه، یکی از انواع چربی‌های منعقد شده که به شحم معروفند، دنبه است. چربی‌های منجمد که به دلیل کثرت اجزای عرضی به حالت جامد درآمده‌اند، برای تغذیه مناسب نیستند. مصرف نابجا و بیش از حد روغن دنبه در افرادی که قوه هاضمه آنان قوی نیست، می‌تواند منجر به آسیب‌های جسمی و روحی شود. باید دید که چه ماده غذایی کجا و چگونه استفاده می‌شود اسکیموها هم از روغن دنبه استفاده می‌کنند و عمر طولانی هم دارند، اما برای زندگی مدرن این نوع روند غذایی جز افزایش آمار بیماری‎‌های قلبی و افزایش کلسترول و فشار خون بالا چیز دیگری به همراه ندارد.

طرز تهیه روغن دنبه بدون بو در طب سنتی

۱- به منظور تهیه روغن دنبه بدون بو، ابتدا مقداری دنبه تازه گوسفندی را به قطعات ریز خرد کنید و به مدت یک شب آن را در آب نمک رقیق قرار دهید.

۲- سپس دنبه‌ها را آبکش کنید و در قابلمه بریزید و به آن بسته به حجمش، یک تا دو لیوان آب اضافه کنید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ شود.

۳- برای گرفتن بوی دنبه، می‌توانید از ادویه و مواد خوشبو مانند هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال آن استفاده کنید، سپس بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید تا شفاف شود.

► برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خواص و مضرات روغن دنبه روی لینک زیر کلیک کنید:

طرز تهیه روغن دنبه | خواص و مضرات مصرف این روغن حیوانی کد خبر 657290 برچسب‌ها خواص مواد غذایی روغن خبر مهم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خواص مواد غذایی روغن خبر مهم روغن دنبه روغن حیوانی اسیدهای چرب بیماری ها مصرف روغن روغن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۱۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه

به گزارش خبرآنلاین؛یکی از انواع عرقیات گیاهی که دارای خاصیت فراوانی است، عرق بهارنارنج است که از شکوفه درخت نارنج گرفته می شود، طبع عرق بهارنارنارنج گرم و خشک است و سرشار از ویتامین های A,B,C است.

سلامت نیوز در خبری نوشت: عرق گیاهی بهارنارنج داراری طبعی گرم و خشک است.

این گیاه تاثیر بسیار خوبی روی سیستم عصبی بدن دارد و سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.

بهار نارنج برای کنترل تشنج و حمله قلبی مفید است و برای تسکین دردهای سینه و تپش قلب نیز از آن استفاده می شود.

عرق بهار نارنج یکی از اصلی‌ترین عرقیات برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی به‌شمار می‌رود.

این عرق گیاهی برای تقویت معده مفید بوده و مشکلات بی‌خوابی را هم حل می کند.

از دیگر خواص این گیاه دارویی می‌توان به درمان آفتاب سوختگی، درمان قرمزی و سوزش پوست، کاهش چروک‌های پوستی و جلوگیری از بروز ترک روی پوست اشاره کرد.

همچنین عرق بهارنارنج می‌تواند درمان دردهای معده و سوء هاضمه باشد.

این گیاه اشتها آوراست.

عرق بهار نارنج سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان است و به پیشگیری از بیماری‌های سخت، مانند سرطان کمک می‌کند.

عرق بهار نارنج دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند در کاهش التهاب‌های مختلف در بدن کمک کند، از جمله التهاب مفاصل، التهاب پوستی و التهاب روده.

مصرف عرق بهار نارنج می‌تواند به عنوان یک آرامبخش طبیعی و ملایم عمل کند. این ممکن است بهبود خواب، کاهش استرس و اضطراب را تسهیل کند.

عرق بهار نارنج می‌تواند به تنظیم فعالیت سیستم گوارشی کمک کند و مشکلات معده، سوء هاضمه و نفخ را کاهش دهد.

مصرف عرق بهار نارنج ممکن است به افزایش متابولیسم بدن کمک کند و در بهبود فرایند چربی سوزی و کاهش وزن مؤثر باشد.

عرق بهار نارنج دارای خواص ضد عفونتی است و می‌تواند در مقابله با برخی عفونت‌ها و باکتری‌ها موثر باشد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901490

دیگر خبرها

  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)